Postura armonioasa pentru un corp

  • Suferiti de dureri de spate?
  • Aveti dureri de cap deseori?
  • Va dor picioarele sau genunchii?

Cititi si poate veti gasi solutia pentru problemele Dumneavoastra...

Aceasta "mica /mare" problema a individului inseamna o imensa problema a societatii (cheltuieli uriase pentru tratamente medicale, milioane de zile de concediu medical, scaderea eficientei activitatii, etc.).

Spre surprinderea generala, studii efectuate pe sute de mii de persoane au aratat ca nici o treime din durerile de spate nu au cauza initiala la nivelul coloanei vertebrale. Aceste dureri apar prin utilizarea in pozitie defectuoasa a coloanei vertebrale, si in general a corpului, din cauze "la distanta": probleme ale piciorului, probleme oftalmologice, stomatologice, neurologice, ORL, etc.

Astfel a aparut o noua stiinta multidisciplinara, numita POSTUROLOGIE, care analizeaza cele mai mici devieri de la o postura normala , gasind solutii terapeutice inovative si propunând un tratament cauzal si nu doar simptomatic

Pentru o buna functionare a intregului corp uman este foarte importanta mentinerea sanatatii picioarelor noastre. Modul in care calcam poate influenta pozitiv sau negativ intreaga structura a corpului ( glezne, genunchi, solduri, coloana), afectând deci POSTURA. Pozitia piciorului in statica sau in mers nu este una pasiva. Ea este determinata de un 'soft ' al supersofisticatului computer care este creierul uman. Acest ' soft ' este perfectibil si in aceasta consta inovatia conceptului POSTUROTEST.

POSTUROTEST ofera o informatie functionala a activitatilor motorii pentru toate categoriile de pacienti (copii, adolescenti, adulti, sportivi) urmarindu-i pe parcursul dezvoltarii lor, si tinând cont de activitatile cotidiene. POSTUROTEST propune o readucere la normalitate a informatiilor nervoase senzitive provenite de la
punctele de proasta functionare, prin folosirea unei "protectii terapeutice", si anume a sustinatorilor plantari computerizati individualizati.

Corectia problemelor de arhitectura a picioarelor se face in trei directii:

  • amortizarea zonelor cu suprasarcina;
  • modificarea repartitiei cu optimizarea presiunii exercitate de picioare pe sol;
  • ameliorarea softului : odata pozitia corijata, softul nou se va permanentiza in majoritatea cazurilor.

Folosirea sustinatorilor plantari (talonete) ajuta la gasirea unui bun echilibru postural.

 

Rate this item
(0 votes)

Clinica Medicala Aves Medicom Galati

Contact Aves Medicom