Dr Stavrica Emilia-Andreea

ALERGOLOGIE

Un medic alergolog – imunolog (denumit în mod obișnuit alergolog) este instruit pentru a diagnostica, trata, gestiona și preveni alergiile, astmul și tulburările imunologice, inclusiv tulburările de imunodeficiență.

Medicul alergolog nu se ocupă cu o singură afecțiune – spectrul bolilor alergologice și imunologice variază de la cele comune la cele foarte rare, acoperind toate vârstele (atât adulți, cât și copii) și cuprinzând diferite sisteme de organe.

Spre deosebire de o răceală, afecțiunea alergică nu este o problemă în care îți spui că „treci peste”, ci este una de lungă durată, cronică. Un medic alergolog poate reduce durata simptomelor pe termen lung sau chiar trata cauza alergiei, ajutându-te să îți regăsești confortul și siguranța în contexte care nu pun probleme persoanelor sănătoase.

Ce face medicul alergolog

  • sprijină pacienții cu astm cu instrumente pentru un control mai bun asupra afecțiunii, cu o îmbunătățire semnificativă a calității vieții;
  • oferă acces la teste specifice, precum testarea cutanată prick, testarea cutanată patch, imunoterapia alergen specifică ( „vaccin de desensibilizare”), educația de prevenție și consiliere;
  • pacienții tratați de alergologi sunt mai puțin susceptibili să fie internați la spital, se prezintă mai puțin în serviciile de urgență, necesită mai rar tratament cu corticosteroizi orali sau utilizează mai puțin sprayul inhalator „la nevoie” și sunt mai capabili să își gestioneze zilnic afecțiunea.

PROGRAM:

Luni:             16:00 – 18:00
Marti:           INCHIS
Miercuri:    INCHIS
Joi:                08:30 – 10:30
Vineri:         INCHIS

Facebook Twitter